Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δ. Σιούφας στη Δράμα

Αναγνώστηκε 472 φορές

ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ «Η ΜΑΝΑ»

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 6 Μαρτίου στον προαύλιο χώρο του νέου Δημαρχείου τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος «Η ΜΑΝΑ» του Χρήστου Καπράλου από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτριο Σιούφα.
Το άγαλμα είναι προσφορά της Βουλής των Ελλήνων προς τον Δήμο και τους πολίτες της Δράμας.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δράμας π. Γεώργιος, ο Γ.Γ. της Βουλής κ. Νίκος Στεφάνου, οι Βουλευτές Δράμας κ.κ. Σταύρος Δαϊλάκης και Μαργαρίτης Τζίμας, ο Βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αντινομάρχης Δράμας και εκπρόσωπος του Νομάρχη κ. Θωμάς Ιωαννίδης, ο Νομάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Καλιοντζής, ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Κωστής Σημιτσής, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρώην Βουλευτές Ν. Δράμας κ.κ. Στάθης Σαραφόπουλος και Σταύρος Παπαδόπουλος, ενώ «οικοδεσπότης» της εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης.
Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής κ. Μαργαρίτης Τζίμας στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι «Είναι μεγάλη τιμή για τη Δράμα η παρουσία του Προέδρου της Βουλής». Ο κ. Τζίμας χαρακτήρισε τον κ. Σιόυφα «ακούραστο εργάτη της πολιτικής ζωής του τόπου μας» και υπογράμμισε ότι με τη δωρεά του αγάλματος αποδεικνύεται ότι «η Βουλή των Ελλήνων είναι Βουλή όλων των Ελλήνων, όχι μόνο με το κοινοβουλευτικό της έργο, αλλά και με τη διάχυση του πολιτιστικού έργου».
Ο Βουλευτής κ. Δαϊλάκης, στο χαιρετισμό του, χαρακτήρισε τον κ. Σιούφα «ακούραστο εργάτη», καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Δημήτρης Σιούφας ίσον με ενέργεια στο μεγαλείο της».
Κλείνοντας και λαμβάνοντας αφορμή από την έντονη βροχόπτωση, η οποία δυσχέρανε την τελετή, ο κ. Δαϊλάκης είπε για τον κ. Σιούφα: «ο καλός ο άνθρωπος όπου και να πάει φέρνει τη βροχή».
Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης ανέφερε: «Η αγρότισσα ΜΑΝΑ, το σύμβολο της ζωής και της θυσίας, το αριστούργημα της γλυπτικής τέχνης του διάσημου καλλιτέχνη Χρήστου Καπράλου εγκαταστάθηκε εδώ, στην είσοδο του νέου Δημαρχείου μας. Δώρο και προσφορά της Βουλής των Ελλήνων στην ιστορική και μαρτυρική Δράμα. Δώρο και προσφορά του εκλεκτού, του σεβαστού σε όλους μας Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του ευπατρίδη της πολιτικής και αγαπητού μου φίλου κυρίου Δημητρίου Σιούφα, προς τη Δράμα της προσφοράς και της θυσίας».
Ο κ. Μαργαρίτης ευχαρίστησε τον κ. Σιούφα και πρόσθεσε ότι «Η ΜΑΝΑ» θα είναι στη Δράμα: «για να τιμούμε τη μάνα, για να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη, την αγάπη, την προσφορά και τις θυσίες που συμβολίζονται στο πρόσωπό της.
Για να τιμούμε την αφοσίωση, τη στοργή, την άδολη, την ανυπόκριτη και ακατάλυτη αγάπη, την καρδιά και την ψυχή της Ελληνικής Οικογένειας».
Λαμβάνοντας το λόγο, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρης Σιούφας τόνισε: «Υπάρχουν αγάλματα σύμβολα. Σύμβολα ζωής.
Αυτό το άγαλμα συμβολίζει την ίδια την ζωή. Αφιερωμένο στην Μάνα, το κορυφαίο δημιούργημα του μεγάλου μας γλύπτη Χρήστου Καπράλου κοσμεί εκτός από τον περίβολο της Βουλής και την Δράμα από σήμερα.
Δώρο της Βουλής των Ελλήνων στην πόλη σας.
Σύμβολο και τιμή της πόλης σας στην Μάνα Αγρότισσα. Την γυναίκα που αποτέλεσε και αποτελεί τον ουσιαστικό συνεκτικό κρίκο της Ελληνικής οικογένειας.
Η γυναίκα αγρότισσα ασκούσε ρόλο πολύπλευρο, σημαντικό και καίριο.
Ανέτρεφε με πολλές δυσκολίες τα παιδιά της. Πάλευε για να προσφέρει σε όλους τους γύρω της. Την τιμούμε, την ευχαριστούμε και την ευγνωμονούμε».

97ο φυλλο
12/03/2009

Ρεπορταζ Θανασης Σιουτοπουλος, Βαγγελης Ψωμας
'Αρθα στην ίδια κατηγορία

Ερώτηση για την εκ νέου παρουσία του εντόμου Lymantria dispar στο Ν. Δράμας

«Κατάθεση αναφοράς για την αντιμετώπιση του εντόμου λυμάντρια στην Π.Ε. Δράμας»

«Συνεχείς παλινωδίες του ΥΠΑΑΤ για το Μέτρο “Βιολογικές Καλλιέργειες” και εμπαιγμός χιλιάδων δικαιούχων»

ΕΧΩ ΘΕΜΑ… με τα «πασχαλινά» ψηφουλάκια!

«Υπάρχουν ευρωπαϊκές απαντήσεις στους Τράμπ; Συμπεράσματα από τις Ολλανδικές και Γαλλικές εκλογές»
2007 - powered by webapplications